Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Epres fagyikehely

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Hűsítő epres varázslat

kb. 6 - 8 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Epres fagyikehely

Az elkészítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Fagyipor epres
2 dl hideg tej

A zseléhez:

150 g földieper
1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eper ízű
1 teáskanál citromlé

Ezenkívül:

200 ml hideg tejszín
6 - 8 szem földieper

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk. Kb 6-8 szem nagyobb epret félbevágunk, és félreteszünk a díszítéshez.

2

Elkészítés

A fagyiport a hideg tejjel a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. Majd az egészet betesszük a hűtőszekrény fagyasztó rekeszébe, a kívánt szilárdságúra fagyasztjuk. A megmosott epret robotgéppel összezúzzuk, majd szitán átnyomjuk, hogy magok ne kerüljenek a zselébe. Az így keletkezett eperpürét a citromlével összekeverjük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 3,5 dl legyen. A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, csak víz helyett az epres lével keverjük össze. Amikor elkészült, ha szükséges leszedjük a maradék habot, és a fagylaltos kelyhekbe elosztjuk. Dermedés után fagylaltkanállal adagoljuk a megdermedt fagyit. A tejszínhabot kemény habbá verjük, habzsákba töltjük. Egy adag tejszínhabot a fagyigombócok mellé adagolunk. Végül a desszertet a félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből