Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Eperkrémes muffin eperöntettel

(0)
4 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Epres finomság

kb. 8 adag

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Eperkrémes muffin eperöntettel

A tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
2 db tojás (közepes méretű)
125 ml olaj
75 ml víz

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Epres Tortakrém
400 ml hideg tej

A díszítéshez:

Dr. Oetker Kész desszertöntet epres
néhány szem eper

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta elkészítése: A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk.

A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük (kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait).

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

recipe.preparation.gas kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 20 Perc(ek)

Krém elkészítése:A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.

A muffinokat a kész desszertöntettel ízlés szerint meglocsoljuk, és félbevágott eperrel dekoráljuk.