Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Eper-sárgabarack dzsem

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Az eper és a sárgabarack páratlan kombinációja

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Eper-sárgabarack dzsem

A dzsemhez:

650 g földieper (előkészítve mérjük le)
600 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
500 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 650 g-ot lemérünk. A sárgabarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, a magját és a szárát eltávolítjuk, és kis darabokra vágva 600 g-ot lemérünk. A gyümölcsöket főzőedénybe tesszük. A kimért cukormennyiségből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzemfixszel, majd a gyümölcsmasszához adjuk. Alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi cukrot. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk és állandó keveréssel 1 percig forrni hagyjuk. Utána levesszük a tűzről.Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket; mindegyiket lezárjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből