Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Égetett tészta alaprecept

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Képviselőfánkhoz, Eckler fánkhoz, tortalap készítéséhez

1 adag

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Égetett tészta alaprecept

Az elkészítéshez:

150 mililiter víz
30 g margarin
1 csipet
100 g búzaliszt
25 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
4 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A Ramát a vízzel és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és az étkezési keményítőt egy adagban hozzákeverjük, és alacsony tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll, és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 4 tojást egyenként (ettől lesz majd üreges a tészta belseje) a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverjük. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni. A tésztát nyomózsákba töltjük. A sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A tepsit egy kicsit meglocsoljuk vízzel, hogy legyen elég gőz.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 perc

Tortalapnak

A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, az alját sütőpapírral béleljük. A tésztát 3 részre osztjuk, elsimítjuk a sütőforma alján, a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C

Légkeveréses: kb. 200 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 perc

A megsült tésztalapot azonnal sütőrácsra helyezzük, majd hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Égetett tészta alaprecept

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1830kJ
437kcal
590kJ
141kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből