Flag

Édes szellemek

kb. 50 darab
Közepes
80 Perc
Falatnyi finomságok illatos citromhéjjal
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Jól záró dobozban a süteményt kb. 2 hétig lehet tárolni.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tepsihez
sütőpapír
A tojásfehérje masszához
3 dbtojásfehérje (M-es méret)
1 csipet
150 gkristálycukor
1 csomagDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
A dísztéshez
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Termékek megtekintése

1

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 65 - 70 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 120 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 100 °C

2

A tojásfehérjét sóval egy keverőtálban kézi robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton keverjük. Miközben a habot verjük a cukrot lassan, folyamatosan hozzáadjuk. Ezt követően hozzáadjuk a Finesse citromhéjat. A tojásfehérje hab, akkor lesz kész, ha a hozzáadott cukor elolvadt és kemény a hab.

3

A tojásfehérjét egy nagy átmérőjű lyukkal (Ø 12 mm) rendelkező nyomózsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe kicsi kúpokat formázunk és betesszük a sütőbe.

4

A süteményeket addig sütjük, amíg egy kicsit megemelkednek és halványsárga színűvé nem válnak. A süteményt a sütőpapírral kivesszük a tepsiből és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

5

Díszítés: A kész süteményt Dr. Oetker dekor tollal dekoráljuk. Szemeket és szájakat rajzolunk a szellemekre.

  • Jól záró dobozban a süteményt kb. 2 hétig lehet tárolni.