Flag

Édes kenyérlapok

kb. 25 darab
Közepes
100 Perc
Ínycsiklandó vaníliás kenyércsoda
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A kenyér tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Kelt tésztához
160 mltej
50 gRama Vajas íz
400 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
30 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
Töltelékhez
70 gRama Vajas íz
80 gcukor
2 tk.őrölt fahéj

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
Picture - Süßes Pflückbrot Step1.jpg

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 35 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Picture - Süßes Pflückbrot Step2.jpg

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.


Töltelék: A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk.


A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.


Sütés után a kenyeret a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • A kenyér tésztája lefagyasztható.