Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Diós tekertkalács

(0)
5 3 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Diós kalács-csoda

15 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Diós tekertkalács

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

150 ml tej
1 ek. méz
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 csepp Dr. Oetker Rum Aroma
0,5 kávéskanál fahéj
200 g darált dió
40 g zsemlemorzsa
40 g mazsola

A tetejére:

némi tej

Elkészítés

Elkészítés

1

A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és az aromát, majd rövid ideig összefőzzük.

2

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük, majd kihűlt tölteléket egyenletesen a tésztára simítjuk.

3

A tésztalapot mindkét oldalról kb. a feléig feltekerjük.

4

A feltekert tésztát egy margarinnal kikent sütőformába helyezzük, majd a tetejét tejjel óvatosan megkenjük.

5

A sütőformát az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a kalácsot.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C

Légkeveréses: kb. 150 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 45 - 50 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből