Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Diós kuglóf Baileys-zel

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Diós, kávés, Baileys-es finomság

20 szelet

Könnyen elkészíthető 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Diós kuglóf Baileys-zel

A tésztához:

100 g dió (durvára őrölt)
1 teáskanál kávépor (instant)
1 ek. víz (forró)
4 db tojás (közepes méretű)
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g búzaliszt
70 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
60 g étcsokoládé
125 ml Baileys

A díszítéshez:

ízlés szerint porcukor

Ezenkívül:

kevés lágy vaj vagy margarin
kevés búzaliszt

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.

Alsó és felső sütés: 170 °C

Légkeveréses: 150 °C

sütés: 50 - 55 Perc(ek)

3

Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből