Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Diós csiga

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Ellenállhatatlan diós finomság

kb. 15 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Diós csiga

A tésztához:

320 g Tönkölybúza liszt
2 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g porcukor
120 g lágy vaj vagy margarin
100 ml tej
3 ek. tejföl
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A töltelékhez:

50 g margarin
50 g darált dió
50 g zúzott dió
50 g barna cukor

A díszítéshez:

25 g margarin
60 g barna cukor
60 ml tej
90 g porcukor
200 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
néhány szem durvára tört dió

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. Fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Enyhén lisztezett munkafelületen vékony lappá (kb. 30 x40 cm) nyújtjuk. A tésztát a margarinnal megkenjük, dióval és a barna cukorral megszórjuk. A tésztalapot feltekerjük és 2 cm széles darabokra vágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 Perc(ek)

A cukormázhoz egy főzőedényben a barna cukrot, porcukrot és tejet összekeverjük és felforraljuk. A csigák felét a még forró mázzal azonnal bevonjuk és dióval hintjük. A csokis bevonathoz a tortabevonót a tasakon szereplő leírás alapján felmelegítjük, és a csigák másik felét bevonjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből