Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Csokoládéfonat

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokoládés kényeztetés

kb. 10 - 12 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Csokoládéfonat

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

100 g cukor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 20 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy margarin

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)

A díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd előmelegítjük a sütőt.

2

Elkészítés

Töltelék: A hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

Kelt tészta: A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát hosszanti oldalától feltekerjük, majd hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré fonjuk, sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztakoszorút. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 20 - 25 Perc(ek)

A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés: Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből