Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Csoki tekercs gyümölcskenyér módra

(0)
3 2 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokoládés csoda

kb. 25 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Csoki tekercs gyümölcskenyér módra

A tésztához:

200 ml tej
100 g Rama Vajas íz
450 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 db tojás (M-es méretű)
125 g mazsola rumba áztatva

A töltelékhez:

150 g Dr. Oetker Marcipán massza
120 g Dr. Oetker Tortadara kakaós (4 tasak)
50 g Rama Vajas íz (puha)
1 db tojás (M-es méretű)

A kenéshez és szóráshoz:

kb. 1 ek. tej
1 ek. szeletelt mandula
50 g Rama margarin
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
kb. 1 ek. porcukor

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint.

1

Elkészítés

Kelt tészta: A lisztet keverőtálba öntjük és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a cukor, só, reszelt narancshéj, tojás és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd kb. 5 perc alatt a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Végül hozzáadjuk a rumos mazsolát. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Eközben a tepsit három réteg sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Töltelék: A marcipánt kis darabokra vágjuk vagy durvára reszeljük és keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) homogén masszává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd egy 40x30 cm-es négyszöggé nyújtjuk. Elosztjuk rajta a tölteléket és egyenletesen elkenjük, a szélein 1-1 cm-t kihagyva.

A tésztát a rövid oldalaktól kezdve közép irányba feltekerjük és a tepsibe tesszük. A süteményt meleg helyen további 15-20 percig pihentetjük, majd tejjel megkenjünk, mandulával megszórjuk és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 - 45 Perc(ek)

A margarint megolvasztjuk és a reszelt narancshéjjal elkeverjük. A süteményt sütés után azonnal megkenjük vele és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tekercset porcukorral megszórjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek
sütnijó! - A sütibarátok közössége
Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből