Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Citromos-túrós rétes

(2)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Rétes fenséges túró töltelékkel

12 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Citromos-túrós rétes

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

40 g Rama margarin
20 g porcukor
1 db citrom leve
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojássárgája (közepes méretű)
150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
150 g túró
50 g tejföl
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
20 g porcukor
1 ek. búzaliszt

A kenéshez:

1 db tojás
1 ek. tej

Ezenkívül:

70 g porcukor
1 ek. tej
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Elkészítés

Elkészítés

Töltelék: Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.

A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.

A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.

A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.

Alsó és felső sütés: 190°C ( (előmelegítve))

Légkeveréses: 170°C ( (előmelegítve))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 23 - 25 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Citromos-túrós rétes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 2kJ
1kcal
4kJ
2kcal
Szénhidrát 0.2g 0.4g