Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Citromos-túrós rétes

(0)
5 2 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Rétes fenséges túró töltelékkel

12 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Citromos-túrós rétes

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

40 g Rama margarin
20 g porcukor
1 db citrom leve
0,5 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojássárgája (közepes méretű)
150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
150 g túró
50 g tejföl
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
20 g porcukor
1 ek. búzaliszt

A kenéshez:

1 db tojás
1 ek. tej

Ezenkívül:

70 g porcukor
1 ek. tej
0,5 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

Elkészítés

Elkészítés

Töltelék: Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.

A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.

A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.

A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.

Alsó és felső sütés: 190 °C

Légkeveréses: 170 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 23 - 25 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből