Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Citromos linzer

(0)
5 3 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Játékos formák

kb. 90 - 120 darab

Könnyen elkészíthető 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Citromos linzer

Hozzávalók:

Különböző méretű és motívumú kiszúrók

A tésztához:

400 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g margarin
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 db tojás (M-es)

A díszítéshez (tetszés szerint):

Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Dr. Oetker Cukormáz puncs
Dr. Oetker Cukormáz marcipánízű
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz piros
Dr. Oetker Ételszínezék piros
Dr. Oetker Dekor gyöngy rózsaszín
Dr. Oetker Dekor hópehely

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából különböző motívumokat szúrunk ki. A süteményt a tepsibe tesszük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 8 - 13 Perc(ek)

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A kész süteményeket tetszőlegesen dekorálhatjuk dekor tollakkal, különféle ételszínezékkel színezett cukormázzal, dekor gyöngyökkel. A díszítő elemeket a használati utasításuknak megfelelően készítjük el.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből