Flag

Bájos lekváros kekszek

kb. 60 darab
Közepes
60 Perc
Szívből jövő falatok lekvárral
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A kekszeket legjobb, ha szorosan záródó dobozban pergamenpapír között tároljuk (kb. 2 hét).
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tepsihez
sütőpapír
szív formájú kiszúró (4 cm)
A linzer tésztához
300 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
100 gporcukor
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
200 glágy vaj vagy margarin
A töltelékhez
kb. 8 ek.eperdzsem vagy lekvár

Termékek megtekintése

1

Linzer tészta

A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

2

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

3

A töltelékhez

A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott kekszek felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.

  • A kekszeket legjobb, ha szorosan záródó dobozban pergamenpapír között tároljuk (kb. 2 hét).