Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Babapiskóta tészta alaprecept

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egy ínycsiklandó klasszikus

1 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Babapiskóta tészta alaprecept

Az elkészítéshez:

4 db tojás
120 g cukor
120 g liszt

A szóráshoz:

porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a cukor 1/3 részével, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosra keverjük. A tojássárgája habjához hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, majd fakanállal belekeverjük a lisztet, miközben az edényt lassan forgatjuk. Óvatosan a szélétől a közepe felé haladva keverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne törjön össze.

A formázáshoz nyomózsákba tesszük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre piskótaalakokat formázunk. Sűrű szövésű szitából a piskóták felületét meghintjük porcukorral, rövid ideig állni hagyjuk, hogy a porcukor egy kicsit megolvadjon a tetején.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: 10 - 15 Perc(ek)

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből