Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Aszalt szilvás kovászos kuglóf

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó kuglóf szilvával és Dr. Oetker Szárított rozskovásszal

16 adag

Kis gyakorlat szükséges 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Aszalt szilvás kovászos kuglóf

Hozzávalók:

Kuglófforma (Ø 23 cm)

Tésztához:

120 g aszalt szilva
3 ek. rum
300 ml langyos tej
120 g margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szárított rozskovász
100 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 db tojás (M-es)
1 tk. Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
60 g dió (aprított)

Elkészítés

Elkészítés

1

Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk és a rumba áztatjuk. A tejet egy kis edényben megmelegítjük, felolvasztjuk benne a margarint. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet az élesztőt, a rozskovászt, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk tojásokat, a vanília pasztát, a tej-zsiradék keveréket, az aszalt szilvát és a diót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) simára keverjük. A tésztát zsiradékkal kikent, lisztezett kuglófformába tesszük, tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

2

A tésztát az előmelegített sütő középső rácsára tesszük és tűpróbáig sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

3

A kuglófot kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan kifordítjuk a formából. Tetszés szerint fahéjas porcukorral meghintjük.