Flag

Aszalt szilvás-kolbászos cipó

kb. 15 szelet
Egyszerű
60 Perc
Kelt tésztás varázslat szilvával és kolbásszal
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A cipó max. 3 napig tárolható, ill. lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kelt tésztához
200 gaszalt szilva (mag nélkül)
100 gfüstölt kolbász
300 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
1 púpozott tk.
200 mllangyos víz
4 ek.olívaolaj
60 gpisztácia
A kenéshez
víz

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A szilvát és a kolbászt kis darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vizet, olajat, és a sót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) 2 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A szilvát, a kolbászt és a pisztáciát is a masszához keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy kb. 20 cm hosszú cipóvá formázzuk, és 1 cm hosszan bevágjuk. A cipót a tepsibe fektetjük és meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Ezután a sütő középső részében megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 35 - 38 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a cipót sütőrácson hagyjuk kihűlni.

  • A cipó max. 3 napig tárolható, ill. lefagyasztható.