Flag

Aranyló sárgabarack dzsem

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Édes nyári kísértés sárgabarackból
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A zselépróbához, 1-2 teáskanálnyi forró masszát tegyünk egy kistányérra és hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, adjunk a lekvárhoz kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Citromsavat.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1100 gsárgabarack (előkészítve, lemérve)
150 mlalmalé (szűrt, 100%-os)
350 gcukor (300 g fruktóz ill. szorbit, vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, Kimérünk 1100 gramm sárgabarackot, illetve 150 ml almalevet.

2

Elkészítés

A gyümölcs kb. felét pépesítjük, majd az egészet egy főzőedénybe öntjük, a kimért almalevet, cukrot és a dzsemfixet hozzáadjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • A zselépróbához, 1-2 teáskanálnyi forró masszát tegyünk egy kistányérra és hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, adjunk a lekvárhoz kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Citromsavat.