Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Ananászos eperlekvár

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egzotikus epres finomság

4 üveg ((500 ml-es))

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ananászos eperlekvár

A lekvárhoz:

500 g földieper
500 g ananász (friss vagy konzerv)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1
15 g Dr. Oetker Citromsav
1150 g cukor
3 ek. cseresznyepálinka

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát leszedjük, és a megadott mennyiséget kimérjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a gyümölcsöket, és egy merülőmixer segítségével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

2

Elkészítés

A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal, és elkeverjük a dzsemfixszel és a citromsavval. Az elegyet a gyümölcsmasszához adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből