Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Almás – tejfölös szelet

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó falatok

kb. 20 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almás – tejfölös szelet

A kelt tésztához:

125 ml tej
75 g margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

1 - 1,5 kg alma (piros héjú)
400 g tejföl
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő.

A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből