Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Almaboros szelet

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Almás-fahéjas finomság

16 szelet

Kis gyakorlat szükséges 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almaboros szelet

A gyúrt tésztához:

250 g búzaliszt
1,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)
125 g vaj vagy margarin (lágy)
1 ek. víz

Ezenkívül:

1000 g alma
kevés fahéj (őrölt)
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
600 ml almabor
200 g porcukor
400 ml habtejszín (hideg)
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kevés fahéjas cukor díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az almát megmossuk, lecsöpögtetjük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk, kevés fahéjjal meghintjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de tej helyett 600 ml almaborral és 200 g cukorral elkészítjük. Majd az almadarabokat a még forró pudinghoz keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon vékony lappá nyújtjuk, majd az előkészített sütőformába fektetjük úgy, hogy a tészta széle a forma oldalára 3-4 cm magasan felfeküdjön. A tésztát néhányszor villával megszurkáljuk, majd a kihűlt almás puding-krémet a tésztára borítjuk, tetejét elsimítjuk. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 170 °C

Légkeveréses: 150 °C

sütés: 60 Perc(ek)

3

A megsült süteményt sütőrácsra téve a formában 15 percet hűlni hagyjuk, majd a sütőkeretet eltávolítva a süteményt hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, a kihűlt sütemény tetején egyenletesen elosztjuk, majd kevés fahéjas cukorral meghintve díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből