Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Aida torta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Narancslikőrös, csokoládés finomság

12 szelet

Tapasztalatot kíván 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Aida torta

A mogyorós piskótához:

2 db tojás (közepes méretű)
2 ek. forró víz
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
0,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
25 g mogyoró őrölt

A csokoládés piskótához:

2 db tojás (közepes méretű)
2 ek. forró víz
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
0,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
30 g Dr. Oetker Tortabevonó ét reszelt

A krémhez:

125 ml tejszín
3 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ek. narancslikőr (világos)

A mázhoz:

2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
75 g étcsokoládé
75 g tejcsokoládé
75 g fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés

1

Mindkét piskóta tésztát külön – külön a következő leírás szerint készítsük el és süssük meg.A tojásokat a forró vízzel egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra verjük. Keverés közben hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport és az étkezési keményítőt, és két adagban a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a mogyorós tésztához a mogyorót, a csokoládéshoz az apró darabokra vágott tortabevonót. A tésztát egy csatos tortaformába (26 cm átmérőjű, alján kivajazott és sütőpapírral letakart) öntjük és azonnal megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: 25 Perc(ek)

2

Sütés után a piskótát egy sütőpapírral letakart sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Mindkét tortalapot vízszintesen kettőbe vágjuk.A krémhez a tejszínt egy főzőedényben felmelegítjük, feloldjuk benne a tortabevonót, végül hozzákeverjük a vanillincukrot és a narancslikőrt. A kész krémet hagyjuk hűtőszekrényben kihűlni, majd konyhai robotgéppel felverjük. A krémet betöltjük a tortába úgy, hogy a mogyorós és csokis lapok váltsák egymást.A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, és a tortára öntjük. A díszítéshez a csokoládékból forgácsokat készítünk, és tálalás előtt dekoratívan a tortára helyezzük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből