Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Áfonyás minitorta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Áfonyás, pisztáciás finomság születésnapokra

6 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Áfonyás minitorta

A tésztához:

125 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Citrom Aroma
4 db tojás (közepes méretű)
3 ek. napraforgóolaj
3 ek. almaecet

A töltelékhez:

250 g fekete áfonya
1 db banán
2 ek. világos lekvár pl.: baracklekvár, egresdzsem
1 ek. víz
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding banános
400 ml tej

A szóráshoz:

25 g pisztácia (zúzott)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Hat mini sütőformát kivajazzunk. A sütőt előmelegítjük.

2

A tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton egy percig sima masszává kavarjuk. A masszát a mini sütőformákban egyenletesen elosztjuk. A formákat a sütő alsó részébe tesszük, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 15 Perc(ek)

3

A töltelék elkészítése

Az áfonyát megmossuk és lecsöpögtetjük. A banánt meghámozzuk és ferdén felszeleteljük. A lekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a vizet és egy főzőedényben felfőzzük. A banánszeleteket ecset segítségével a lekvárral bevonjuk. A Banános pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 400 ml tej felhasználásával elkészítjük. A pudingot kihűtjük, majd fagyasztózacskóba tesszük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a süteményre csurgatjuk. A banánszeleteket a krémbe állítjuk és az áfonyával és pisztáciával hintjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből