Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Áfonyás levelek

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Áfonyás finomság mascarpone krémsajttal

32 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Áfonyás levelek

A tésztához:

2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
1 db felvert tojás (közepes méretű)

A krémhez:

200 - 250 g fekete áfonya
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
250 g mascarpone krémsajt
200 ml hideg habtejszín

A díszítéshez:

ízlés szerint porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Egy-egy csomag leveles tésztát kb. 12 db 12*6 cm-es téglalapokra vágjuk. Tehát összesen 24 téglalapunk lesz, melyekből egy kés vagy derelyevágó segítségével leveleket formázunk. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és további 8 db téglalapot illetve levelet formázunk. A leveleket (összesen 32 db) tepsibe fektetjük, tojással megkenjük a felületét, majd egy kés vagy fogvájó segítségével a fotón látható módon megrajzoljuk a levél erezetét. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát aranybarnára sütjük. (kb. 2-3 tepsibe belefér a 32 db levél)

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

recipe.preparation.gas 200 °C

sütés: 12 - 15 Perc(ek)

3

Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a feketeáfonyát egy villával összezúzzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, citromhéjat, majd a mascarpone krémsajtot. A tejszínt az Expressz Zselatin fix-el kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. A krémet nyomózsákba töltjük és a levelek felére spirál alakban ráformázzuk. A levelek másik felét a krémre helyezzük, ízlés szerint porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.