Flag

Áfonya-narancs dzsem

kb. 7 üveg ((200 ml-es))
Közepes
40 Perc
Zalai zamatok áfonyával és naranccsal
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1000 gáfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
400 mlnarancslé (kb. 3-4 db narancsból)
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 gcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.