Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Áfonya-narancs dzsem

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Zalai zamatok

kb. 7 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Áfonya-narancs dzsem

Az elkészítéshez:

1000 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve) (fekete áfonya, előkészítve mérve)
400 mililiter narancslé (kb. 3-4 db narancsból) (kb. 3-4 db narancsból)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az áfonyát megmossuk, szemezzük, 1000 g-t kimérünk belőle, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. A narancs levét kifacsarjuk és 400 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Az áfonyát, a bourbon vanílliás cukrot, a narancshéjat, a narancslevet, a dzsemfixet és a kimért cukrot nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Áfonya-narancs dzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 829kJ
198kcal
331kJ
79kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből