Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

A PAULA Pudingok különleges összetevői

Tudtál már róla?

Paula egy igazán tuti boci, aki imádja a mókát és az izgalmas kalandokat. A puding nagy kedvence, és akkor a legboldogabb, ha barátaival és természetesen veletek közösen élvezheti az ínycsiklandó ízeket!

De valójában milyen összetevők rejtőznek Paula pudingjában? És miért? És egyáltalán hogyan kerülnek foltok a pudingba? Paula megpróbálja elmagyarázni…

PAULA foltos pudingja

A különböző, válogatott alapanyagok és persze a menő foltok teszik Paula pudingját olyan különlegessé. Paula állandóan azon dolgozik, hogy pudingja mindig finomabb és finomabb legyen. Ahogy ti is napról napra változtok, úgy Paula is folyamatosan a ti igényeitek szerint fejleszti a pudingjait. Így ma már Paulának kevesebb összetevőre van szüksége, mint a korábban. És bár Paula igazán édesszájú, elkezdett kevesebb cukrot használni a pudingban.

 

PAULA Összetevő kisokos

Tej

A tej minden finom puding alapja. Nagyon tuti, a Paula pudingok 87%-ban tejet tartalmaznak és ettől lesz azoknak olyan fenséges az íze.

De valójában hogyan kerül a tej a pudingba? A tejet a tehén adja, ezt mindenki tudja! De a tej nemcsak tejből áll. A fejés után először nyerstejet kapunk, ezt utána ínycsiklandó teljes tejjé dolgozzák tovább. A Paula pudingoknál a tejet hőkezelik, lehűtik és végül pudingot készítenek belőle.

Cukor

A cukrot valószínűleg már ismered kockacukor formájában vagy porcukorként. De valójában honnan származik a cukor? Cukorrépából vagy nádcukorból nyerik ki. De emellett például a tej is természetes módon tartalmaz cukrot, nevezetesen tejcukrot (laktózt). A Paula pudingokban két fajta cukrot találhatsz: tejcukrot és a cukorrépából vagy a nádcukorból származó cukrot.

Egy cukor nélküli puding pedig nem ízlene annyira, mint a kedvenc édességed. Vagy próbáltál már cukor nélkül pudingot enni? Bár Paula továbbra is igazán édesszájú, egyre kevesebb cukrot kever a pudingba. Ezért most csak annyi cukor van a pudingban, amitől kellemesen édes és finom lesz.

Kakaó

Kakaó már nagyon-nagyon régóta létezik. A maják és az aztékok is már örömmel használták a kakaóbabot. A kakaóbabot a szüret után szárítják és végül kakaómasszává dolgozzák. A masszából kakaóvajat kipréselik, a maradékot leőrlik és abból készül a már ismert kakaópor, ami a Paula csokoládés pudingnak is  jellegzetes finom ízt kölcsönöz.

Paula a kakaó kapcsán az UTZ szervezettel dolgozik együtt azért, hogy a fenntartható kakaótermesztést támogassa. Az UTZ szó egyébként a maja nyelvből származik és azt jelenti, hogy „jó“. A szervezet egy olyan programot támogat, ami a fenntartható kakaó-, kávé- és teatermesztést helyezi előtérbe. A cél az, hogy a földművesek, a munkások és a családjaik életét jobbá tegyük, a természetet és a környezetet megvédjük. És Paula szerint ez nagyon tuti!

Keményítő

A keményítő különböző növényekből nyerhető ki, például burgonyából, kukoricából, rizsből vagy tápiókából. A Paula pudingban módosított tápiókakeményítőt találhatsz. Ez különösen fontos ahhoz, hogy a puding szép krémes legyen.     

Sűrítőanyag (karragén)

A sűrítőanyagokat a folyadék megkötésére használjuk. A Paula pudingokban a karragén, a keményítővel együtt a krémes állag és a különleges foltok miatt szükséges. Csak emiatt fest ilyen mókásan Paula pudingja.

Színezék (karotinok)

A karotin színezéket a vaníliapuding foltok igazán sárga színe miatt használjuk. Ez a csokoládépudinggal együtt tuti foltos mintát rajzol a pudingos pohárba.

 

 

Aroma

A tipikus Paula vaníliaízt aromával érjük el. Aroma nélkül a pudingnak nem vanília, hanem csak tej íze lenne. Paula és a rajongói imádják a vaníliaízt, ezért szóba sem jöhet, hogy kimaradjon a pudingból.

Stabilizátor (Nátrium-karbonát)

A pudingot a sűrítés és szavatosság miatt felmelegítjük. A stabilizátor eközben megvédi a tejet attól, hogy megégjen és ez fontos, mert Paula egyáltalán nem szereti az égett ízt.

Hogyan kerülnek a foltok Paula pudingjába?

Paulának nem csak íze tuti, hanem a külseje is. A bocifoltos pudingot nem csak a fiatal rajongók szeretik, hanem a szülők, nagyszülők és minden édesszájú. De pontosan hogyan is kerülnek a foltok a pudingba?

Először az összetevőket, a tejet, a cukrot, a kakaót és a keményítőt vaníliás vagy csokoládés pudinggá főzzük.

Azért, hogy Paula megszokott foltjai megtartsák a formájukat és ne keveredjenek össze, a két pudingot egy különleges technikával öntjük a pohárba. De ez maradjon Paula titka!

Ezek után már kész is a Paula puding, amit végül egy tetőfóliával szorosan lezárunk. Ez azért fontos, hogy a pudingba ne kerülhessen levegő és így elkerüljük a minőségi problémákat. Ennek köszönhetően pedig hűtőszekrényben több mint egy hónapig eltartható a puding.

Persze, csak ha meg tudod állni, hogy megedd.