Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Kérdések és válaszok

Minden, amit a süteményekről tudni szeretne!

Az alábbi oldalakon az elkészítéstől a dekorálásig minden kérdésére választ kaphat! Amennyiben további segítségre lenne szüksége, lépjen kapcsolatba a Dr. Oetker Mesterkonyhával a jobb oldalon található üzenetküldő segítségével.

 

 

 

Kérdések és válaszok

Hogyan adjuk a tojást az alapanyagokhoz?

Ha a tojásokat túl gyorsan vagy egyszerre adjuk hozzá, úgy a teljes keverék szétválhat.  Mindezek elkerülése végett javasoljuk, hogy a kezdők folyamatos keverés mellett a felvert tojásokat teáskanalanként adagolják az alapanyagokhoz.

Hogyan tudhatom meg, hogy mennyi marcipánra van szükségem?

A legegyszerűbb módja, hogy ezt meghatározzuk a sütemény tömegének lemérése. A sütemény tetejének és oldalainak lefedéséhez körülbelül a sütemény tömegének a fele szükséges marcipánból.

Mit tegyünk, hogy ne váljon el egymástól a marcipán és a sütemény?

Annak érdekében, hogy a süteményhez megfelelően hozzátapadjon a marcipán, egy ecset segítségével kenjük be a sütemény tetejét és oldalát némi baracklekvárral. Ha a lekvárunk nagyobb gyümölcsdarabokat is tartalmaz, használat előtt az üveget melegítsük meg egy kis forró vízben, majd a lekvárt szűrjük meg.

Mire használható a fondant cukormassza?

Segítségével könnyen, egyszerűen készíthetünk dekorációt pl. muffinokra, tortákra. A Dr. Oetker Fondant egy kész, formázható cukormassza, amelyet sokoldalúan használhatunk sütemények díszítésére. A fondantból könnyen nyújthatunk gyönyörű bevonatot süteményekre, illetve egyszerűen és látványosan formázhatunk belőle különböző figurákat, motívumokat is.

Mire figyeljünk a fondant cukormassza használata előtt?

A fondant cukormasszát formázás előtt gyúrjuk át alaposan.

Mire figyeljünk a fondant cukormassza használata során?

A cukormasszát nem szabad a süteménnyel együtt megsütni vagy sütőben szárítani, a fondant szobahőmérsékleten megszárad. Krémmel, tejszínhabbal bevont süteményeket csak a tálalás előtt díszítsük a fondantból készült dekorációval.

Mit tegyünk, ha a formázás során túl lágy lesz a cukormassza?

Ha a formázás során túl lágy lesz a fondant cukormassza vagy a marcipán, gyúrjunk hozzá kevés (szitált) porcukrot.

Mit tegyünk a fel nem használt fondant cukormasszával?

A fondant cukormasszát felbontást követően azonnal használjuk fel, ill. a nem felhasznált részt csomagoljuk légmentesen fóliába, és tároljuk száraz, hűvös helyen (nem hűtőszekrényben).

Mit tegyünk, hogy ne égjenek meg a gyümölcs darabok?

Ha olyan sütemény készítünk, melyben gyümölcsdarabok is vannak, a sütemény tetejét célszerű sütőpapírral lefedni, hogy megvédjük a gyümölcsdarabokat az esetleges megégéstől.

Miért nem jó műanyag dobozban tárolni az elkészült süteményeket?

A műanyag, légzáró dobozokban a sütemények bevizesedhetnek, melynek következtében nem csak az állaguk és esztétikai élvezetük romolhat, de az eltarthatóságuk is rövidül.

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből

Segíthetünk?


Válaszok a gyakran ismételt kérdésekre