Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Kelt tésztás sütemények készítése

Kövesse útmutatónkat és készítsen Ön is könnyen, gyorsan és örömmel ellenállhatatlan kelt tésztás finomságokat!

Lépésről lépésre

1

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk és alaposan elkeverjük benne az Instant Élesztőt.

2

Hozzáadjuk a receptben megadott többi hozzávalót. A gyümölcsöket, dióféléket, sajtot és az ezekhez  hasonló hozzávalókat csak a tészta összedolgozásának végén adjuk hozzá, hogy a tészta elszíneződését elkerüljük. Az élesztőben csak a meleg hatására indulnak be a felhajtó folyamatok, ezért fontos, hogy a receptben megadott folyadék (pl. tej), kézmeleg (kb. 37 °C) legyen.

3

A tésztát alaposan összedolgozzuk: konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd  legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk.

4

A tésztát ezután nem süthetjük meg azonnal, hanem takarjuk le konyharuhával, és helyezzük meleg, huzattól mentes helyre, amíg szemmel láthatóan megnő (40-50 perc).

5

A tésztát az első kelesztés után enyhén átgyúrjuk, majd a receptben megadottak szerint folytatjuk a sütemény elkészítését. Végül a tésztát a sütőformában vagy tepsiben újra meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 10-15 percig), majd megsütjük (a receptben megadottak szerint).

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből

Segíthetünk?


Válaszok a gyakran ismételt kérdésekre