Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Kérdések és válaszok

Minden, amit a desszertekről tudni szeretne!

Az alábbi oldalakon az előkészítéstől a dekorálásig minden kérdésére választ kaphat! Amennyiben további segítségre lenne szüksége, lépjen kapcsolatba a Dr. Oetker Mesterkonyhával a jobb oldalon található üzenetküldő segítségével.

 

 

 

Kérdések és válaszok

Mit tegyünk a puding fölösödése ellen?

Amennyiben el szeretné kerülni a főzőpudingok fölének kialakulását, helyezzen alufóliát a még forró pudingra. A puding állaga így lágyabbá válik.

Mire figyeljünk a kóstolás közben?

A főzőpudingot az elkészítés után ne kóstolgassuk többször ugyanazzal a kiskanállal, mert ezáltal a puding felhígul, folyóssá válik. Az emberi nyál egy olyan keményítő lebontó enzimet (amiláz) tartalmaz, amely már kis mennyiségben is vizes állagúvá teheti a pudingot.

Mit tegyünk, hogy ne égjen le a tej?

A tej nem ég le, ha a puding főzése előtt az edényt hideg vízzel kiöblíti vagy a szükséges cukor felét az edény aljában eloszlatja és utána önti rá a tejet (ne keverje meg!), majd úgy forralja fel. A cukor, ami csak lassan olvad fel a tejben, megakadályozza a leégést.

Milyen tejet használjunk a puding készítéséhez?

A Dr. Oetker termékek elkészítésénél 2,8%-os tej használatával érheti el a legjobb eredményt. Az eltérő zsírtartalom használatát a receptben külön jelezzük.

Milyen módszerekkel készíthetünk dekoratív pudingokat?

Ha szeretné kedvenc főzőpudingját dekoratívan tálalni, használjon kuglóf alakú pudingformákat. Tetszés szerint használhat pudingformák hiányában csészéket vagy mélyebb edényeket is. Mielőtt a még forró pudingot a pudingformákba öntené, öblítse azt ki alaposan hideg vízzel. A megfelelően szilárd állag elérése érdekében lehetőleg hagyja hűlni a pudingot egy éjszakán át.

Mire figyeljünk a gyümölcsökkel való dekorálás során?

A desszertek díszítésénél a friss gyümölcs használata látványossá és vonzóvá teszi a készítményeinket. A díszítéshez mindig olyan gyümölcsöt válasszunk. ami színben és ízben jól társítható a készítendő édességgel. Ezeket a gyümölcsöket csak tálalás előtt néhány perccel készítsük el, így megelőzhető az esztétikai romlás.

Hogyan használhatjuk a gyümölcsöket desszertjeink díszítéséhez?

Sokféleképpen használhatjuk fel a gyümölcsöket a díszítéshez. A kisebb gyümölcsöket egészben, illetve szárral együtt, a nagyobbakat vékony szeletekre, csillag alakúra vágva vagy éppen cukrozva használhatjuk.

Hogyan díszítsük desszertjeinket eperrel?

Készítetünk például eperlegyezőt. Ehhez az epret szárától kezdve vékony szeletekre vágjuk úgy, hogy a gyümölcs egészben maradjon, majd óvatosan legyező alakúra nyomjuk. Nagyon egyszerű és mutatós, ha a málnát valamint a szedret porcukorral vékonyan meghintjük és mentalevelet is használunk a díszítésükhöz.

Hogyan díszítsük desszertjeinket cseresznyével és meggyel?

Ha cseresznyét vagy meggyet tisztítás (mosás) után félig kristálycukorba mártjuk, akkor igen előkelő dísze lehet desszertünknek.

Hogyan díszítsük desszertjeinket citrommal és naranccsal?

A citromból és a narancsból is egyszerűen készíthetünk mutatós díszeket. Vékony szeleteket vágunk a gyümölcsből, a szelet közepétől a széléig bevágunk majd a szelet két végét ellenkező irányba fordítjuk. Itt is nagyon mutatós lehet egy menta vagy citromfűlevél.

Mire figyeljünk az előkészítés során?

Egészségünk megóvása érdekében a gyümölcsöket alaposan tisztítsuk meg. Külön figyelmet fordítsunk azokra a gyümölcsökre, amelyek a földdel érintkezhettek. Ezeket érdemes az alapos mosás előtt néhány percig vízben áztatni. A desszerteket az elkészítés után mielőbb hűtőben kell tárolni, így megelőzhetőek a különböző ételmérgezések és fertőzések, de élvezeti értékük is fokozható hűtéssel. A készítés során fordítsunk nagy figyelmet az anyagok pontos mérésére.

Fagyasztott gyümölcsöket is használhatunk a dekoráláshoz?

Friss gyümölcsök helyett használjon bátran fagyasztott gyümölcsöket is! Ezzel a kényelmes megoldással évszaktól függetlenül díszítheti kedvenc desszertjeit, amelyek minősége változatlan marad.

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből

Segíthetünk?


Válaszok a gyakran ismételt kérdésekre