Flag

Gluténmentes angyalszemek

kb. 50 darab
Egyszerű
60 Perc
Gluténmentes ünnepi finomság feketeribizlivel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tepsihez
sütőpapír
Tésztához
100 gőrölt mandula
50 gDr. Oetker Tortabevonó ét
150 ggluténmentes lisztkeverék
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 dbtojás (M-es)
100 gRama margarin (lágy)
Töltelékhez
kb. 5 ek.feketeribizlikrém
Díszítéshez
kb. 50 gDr. Oetker Tortabevonó ét

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét

Tészta:
A mandulát teflon serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A tortabevonót lereszeljük. A lisztet keverőtálba öntjük. A tortabevonó kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A lereszelt tortabevonót röviden belegyúrjuk. A tésztát golyóvá formázzuk, és letakarva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztából teáskanállal mogyorónagyságú adagokat veszünk, kis golyókká formázzuk, és egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük. Fakanál nyelével mélyedéseket nyomunk a golyókba. Ha a tészta ráragadna a fakanálra, mártsuk kevés lisztbe. A tepsit a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-16 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az angyalszemeket sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A gyümölcskrémet kevergetés közben röviden felforraljuk, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, majd az angyalszemeket megtöltjük.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, gőz fölött alacsony tűzön megolvasztjuk, és kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a süteményre csurgatjuk. A tölteléket és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.